taliancinaonline.sk



Taliancinaonline.sk Blog

Segui il mio blog



Il tiramisù - Recept na pravé talianske tiramisu

Zverejnené: 03.08.2023 | Adriana

Vieš, že pôvodný recept neobsahuje žiadnu smotanu ani šľahačku? Potrebuješ iba čerstvé vajcia, cukor, mascarpone a piškóty savoiardi. A samozrejme kávu! Bez tej by sa predsa la dolce vita nezaobišla.

Tiramisu je taliansky dezert so zaujímavou históriou. Predpokladá sa, že pochádza z regiónu Veneto v severnom Taliansku.

INGREDIENCIE (FORMA NA PEČENIE S ROZMERMI 30X20 CM)
750 g mascarpone
vajíčka (čerstvé, asi 5 stredne veľkých) cca 260 g
piškóty Savoiardi
120 g cukor 
káva na namáčanie a kakao na posypanie

Slovo "tiramisu" znamená "vytiahni ma" alebo "zdvihni ma", čo znamená, že tento dezert vám dodá energiu a zlepší vám náladu:)Pôvodný recept na tiramisu je jednoduchý a zvládnu ho aj deti. Na jeho prípravu potrebujete vajcia, cukor, mascarpone, savoiardi (čo sú tenké podlhovasté piškóty), kávu a kakaový prášok. Začnite tým, že žĺtky vymiešate s cukrom do krémovej peny. Potom pridajte mascarpone a jemne miešajte, kým sa nespojí so žĺtkami.

V inej miske vyšľahajte bielky do peny a potom ich opatrne pridajte do mascarpone krému.
V tejto chvíli namočte piškóty do kávy a usporiadajte ich do jednej vrstvy. Potom na ne navrstvite krém a pokračujte vo vrstvení, kým vám nedôjdu ingrediencie. Na záver naneste vrstvu krému. Tiramisu vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na celú noc. Pred podávaním posypte povrch veľkým množstvom kakaa aby bolo ešte chutnejšie.


Tiramisu je symbolom talianskej kuchyne a je obľúbené po celom svete.

Vyskúšajte ho a vychutnajte si jeho jedinečnú chuť!



Mohlo by vás naujímať

Sledujte aktuálnu ponuku služieb či pripravovaných školení.


Moje služby

Chceš sa naučiť perfektne po taliansky?

Rezervujte si volný termín na online konzultácie.


Rezervovať termín


Non preoccuparti, ce la puoi fare :)


Chcete dostávať aktuálne novinky ? Prihláste sa na odber.


Stačí vyplniť iba svoj email. Sľubujeme že budeme posielať iba zaujímavé novinky.